Web Analytics Made Easy - Statcounter

به عنوان مخاطب تلویزیون کدام ژانر را در آثار نمایشی دنبال می کنید؟ نکته ای که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان به یک تحقیق میدانی نیاز دارد و وضعیت روحی و روانی افراد یک جامعه می تواند در این مسئله دخیل باشد در گزارشی تولیدات آثار طنز تلویزیون را که بی شک جزء پر طرفدار ترین تولیدات نمایش رسانه ملی می باشد بررسی می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ در سال‌های گذشته تلویزیون در کنار سریال‌هایی با ژانر ملودرام، پلیسی، دفاع مقدس و امنیتی و... در مناسبت های مختلف در ژانر طنز نیز سریال هایی تولید و به پخش می رساند که اتفاقا توسط افرادی نامدار در این عرصه مانند مهران مدیری، رضا عطاران و...ساخته می شد که بازخورد این سریال‌ها نشان از این داشت که مخاطب با میل و رغبت پای رسانه می‌نشست اما در این چند سال کارهای طنز در جذب مخاطب چندان موفق نبودند و به جز چند نمونه این آثار آن چنان‌که باید با اقبال مواجه نشد. چرایی این موضوع می‌تواند جنبه های مختلفی داشته باشد که از آن جمله می‌توان به سخت بودن آثار طنز در تولید، معدود بودن ستاره های طناز در رسانه و البته ممیزی ها و خط قرمز های فیلم نامه و انتخاب سوژه و ... اشاره کرد به همین بهانه با کارشناسان و منتقدان رسانه گپ و گفتی داشتیم که در ذیل از نظر می گذرانید.

«شهرام خرازی‌ها» عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی برنا گفت: سریال‌های کمدی در تلویزیون ما نقش «آنتن پرکن» را دارند.

شهرام خرازی‌ها اظهار داشت: حدود سه دهه پیش تلویزیون دوران طلایی خود در زمینه تولید و پخش سریال‌های کمدی را پشت سر گذاشت و پس از سریال‌های مهران مدیری، دیگر هرگز به آن دوران طلایی باز نگشت. سریال‌های کمدی به تدریج کیفیت مناسب و قابل دفاع خود را از دست دادند و در دهه‌های هشتاد و نود دچار افت محسوسی شدند. سریال‌هایی مثل «پایتخت» و «نون خ» از اساس در این طبقه‌بندی نمی‌گنجند زیرا به گمان من این سریال‌ها صرفا کمدی نیستند و بیشتر در ژانر اجتماعی قابل تعریف و تحلیل هستند.

این منتقد سینما افزود: تاریخ رسانه حاکی از آن است که کمدی حتی کمدی‌های مبتذل و پیش پاافتاده با هر کیفیتی از سوی بخش قابل توجهی از مردم در تمام کشورها مورد توجه قرار گرفته و می‌گیرد و ایران هم همان روالی را طی کرده که بقیه کشورها طی کرده اند.

 او در ادامه تصریح کرد: سریال‌های کمدی ایرانی به قدری در دو دهه اخیر سقوط کرده‌اند که دیگر کسی تولیدات کمدی را جدی نمی‌گیرد.

این کارشناس ارشد «مدیریت رسانه» در ادامه گفت: تلویزیون به عنوان یک مارکت رسانه‌ای عمومی باید عرضه کننده هر نوع محصولی از جمله سریال‌های کمدی باشد تا مخاطبان حق انتخاب داشته باشند.

خرازی‌ها بر این اعتقاد است که: در تلویزیون ایران که اکثر پروژه‌ها به صورت بزن در رویی کلید می‌خورند، کمدی سازیبه نازل ترین رتبه سقوط کرده و این روند همچنان ادامه دارد که نتیجه اش هم تولیدات درپیتی است که آنتن تلویزیون را به اشغال خود در آورده و این رسانه را رو به اضمحلال سوق داده اند.

او خاطر نشان کرد : در شرایطی که تلویزیون از پس ساخت سریال کمدی با کیفیت قابل قبول بر نمی آید بهتر است به آرشیو خود مراجعه نموده و پخش مجموعه های خنده دار دهه های شصت و هفتاد نظیر «افسانه سلطان و شبان» ،«ساعت خوش» و... را در دستور کار خود قرار دهد. بخش عظیمی از پر کردن خلاء نشاط افزایی رسانه ای بر عهده تلویزیون است.

این منتقد فیلم همچنین درباره پخش سریال کمدی جدید «پلاک 13» ساخته آرش معیریان گفت: این کمدی هم مثل بقیه کمدی های سیما آغشته به سطحی نگری و در حال تحمیق مخاطب است البته معیریان کارگردان باتجربه ، با سواد و حرفه ای است و حاصل کارش از لحاظ تکنیکی یک سر و گردن بالاتر از بقیه همکارانش است.

عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در پایان گفت: در این روزگار تلخ که کرونا موجی از افسردگی را به سوی مردم جهان گسیل نموده ، نیاز به شادی و نشاط بیش از ادوار دیگر تاریخ محسوس است. تلویزیون به عنوان رسانه ای فراگیر می تواند با تولید و پخش سریال های کمدی فضای شاد برای مردم کرونا زده فراهم آورد اما حیف که تلویزیون ما از پس این وظیفه مهم بر نمی آید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون رسانه رسانه سینمای ایران برنا تلویزیون ایران افسردگی جهان شادی افسردگی منتقد سینما ساعت خوش سریال های کمدی سریال های کمدی سریال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۲۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات

ساعت پخش زنده دیدار تیم‌های بایرلورکوزن و رم، آتالانتا و مارسی، المپیاکوس و استون ویلا در لیگ‌های اروپا از شبکه سه و ورزش، سایت آنتن و آپارات مورد توجه کاربران فضای مجازی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دیدارهای مهم فوتبال امروز دنبال می‌شود که ساعت و لینک پخش همه این دیدارها در ادامه آمده است:

ساعت پخش زنده فوتبال امروز پنجشنبه

لیگ حرفه‌ای عربستان (الاخدود - النصر) ساعت ۲۱:۳۰؛ پخش زنده از سایت آنتن، سایت آپارات‌

لیگ کنفرانس اروپا (المپیاکوس - استون ویلا) ساعت ۲۲:۳۰؛ پخش زنده از سایت آنتن، سایت آپارات‌

لیگ اروپا (بایرلورکوزن - رم) ساعت ۲۲:۳۰؛ پخش زنده از سایت آنتن، سایت آپارات‌، شبکه ورزش

لیگ اروپا (آتالانتا - مارسی) ساعت ۲۲:۳۰؛ پخش زنده از سایت آنتن، سایت آپارات‌

کد خبر 751984

دیگر خبرها

  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • ببینید | کَل‌کَل عجیب مجری تلویزیون با وزیر ورزش روی آنتن زنده
  • ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت
  • برنامه‌های تلویزیون در «دهه کرامت»
  • مهران مدیری با یک سریال بازمی گردد | جزئیات شروعِ پیش‌تولید پایتخت
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • (ویدئو) پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • ببینید | اقدام خارج از عرف صداوسیما؛ پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • ببینید | بغض معلم تبریزی برای بزرگ‌ترین غصه‌اش روی آنتن تلویزیون
  • ببینید | انتقاد تند نماینده نیروهای شرکتی از دولت روی آنتن تلویزیون!